Warsztaty Kulinarne

W dniu 18.05.2021 r. w naszej szkole zostały zorganizowane z zachowaniem reżimu sanitarnego warsztaty kulinarne dla uczniów klasy II i III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych.  

Pod okiem doświadczonego kucharza Marcina Buchacz uczniowie odbyli „Podróż w nieznane smaki owoców”. Poznali tajniki łączenia smaków i komponowania smakowitych potraw. Doskonalili kulinarne umiejętności w przyjaznej atmosferze, połączyli solidną wiedzę kucharską z przyjemnością gotowania. Nie zabrakło czasu na pytania i degustację.

Młodzież w trakcie zajęć przyrządziła:

  • sałatkę z mozzarellą, grillowanymi brzoskwiniami i rzodkiewką na dresingu cytrynowym;
  • polędwiczki wieprzowe w sosie gruszkowym z ziemniaczanymi pierożkami;
  • deser lodowy z czekoladą i musem marchewkowo – pomarańczowym;
  • orzeźwiającą lemoniadę ogórkowo – koperkową.

Po warsztatach wręczono uczestnikom certyfikaty ukończenia szkolenia.

 

Cieszymy się, że nasi uczniowie zdobyli doświadczenie pod okiem specjalisty…

Może Ci się również spodoba